SnafArt - Zona d'Art Públic

Especial Antoni Miró
 
Portada 
  

Sala  
d'Exposicions  
 

L' ARTicle  
 

Fòrum 
 

ANTONI MIRO (Alcoi 1944). 

Viu i treballa al Mas Sopalmo (al terme d'Ibi -Alacant-). En 1960 rep el primer premi de pintura de l'Ajuntament d'Alcoi. En 1965 la primera exposició individual. Funda el Grup Alcoiart (1965-72) i en el 72 el "Gruppo Denunzia" en Brescia (Itàlia). És membre de diverses Acadèmies internacionals. Considerat un dels representats més actius i destacables de la plàstica valenciana, en la seua trajectòria artística experimenta diverses tècniques constructives i elabora un llenguatge plàstic força personal i de qualitat reconeguda. Des de l'expressionisme figuratiu fins al realisme social i crític, passant per les incursions en el Pop art, el neofiguratisme o l'art objectual, els enunciats i missatges de la seua obra sempre han estat atents a les problemàtiques socials, les ideologies,  l'ecologia , l'entorn ambiental i els nacionalismes culturals minoritzats. La ironia i el distanciament crític, la intertextualitat icònica i la introducció de la paraula o la poesia són recursos discursius molt presents en la seua obra. Les tècniques de l'acrílic, l'oli, el dibuix, el gravat,  el collage, l'objecte residual o la matèria del pigment, l'òxid, la terra... són les que més utilitza en l'elaboració de les seues obres, agrupades en sèries. 
Les sèries ordenades diacrònicament són: 
"les Nues" 1964. "La Fam" 1966. "Els Bojos" 1967. "Experimentacions" i "Vietnam" 1968. "L'Home" 1970. "Amèrica Negra" 1972. "L'Home Avui" 1973. "El Dòlar" 1973-80. "Pinteu Pintura" 1980-90. "Vivace" que des de 1991 està elaborant tot reflectint les problemàtiques ambientals i ecològiques contemporànies. 
La seua obra està repartida per nombrosos museus d'art contemporani d'Europa i Amèrica principalment, havent exposat en la majoria dels grans centres culturals i ciutats més emblemàtiques del País Valencià, de l'estat espanyol, Europa i Amèrica. En els darrers anys la CAM i Bancaixa estan mostrant al gran públic una exposició antològica i la darrera sèrie "Vivace" amb gran èxit de públic i de crítica. 
Són nombrosos els catàlecs i els llibres editats sobre la seua trajectòria artística i la seua obra plàstica.

  Feu clic a les imatges per a veure-les mes grans. 

    
  - A Che Guevara, 1970 (acrílic-llenç 90x90).  
   
   
   
   

  - La Gioconda, 1973 (acrílic-taula 66x48)  
   

   
   
   

  - Parc Natural, 1993 (acrílic-llenç 200x200) 
   

   
   
   

  - Aiguamoll de Pals, 1996 (acrílic-taula 68x98)  
   

   
   
   

  - Poema d'Amor.  
    

   
 


Plana mantinguda per alacant.com per simple amor a SnafArt.
!!*!!